Διατήρηση μέρους του Obamacare εξετάζει ο Τραμπ

Διατήρηση μέρους του Obamacare εξετάζει ο Τραμπ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αναδίπλωση σχετικά με τις μέχρι τώρα δηλώσεις του περί κατάργησης του προγράμματος Υγείας του Μπαράκ Ομπάμα, γνωστού ως Obamacare, προέβη την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο Τραμπ υποστήριξε ότι σκέφτεται να διατηρήσει ένα μέρος τους προγράμματος και ειδικότερα τα σημεία που αφορούν τη δυνατότητα σε νέους ως 26 ετών να ασφαλίζονται από τους γονείς τους, εάν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και τη νομοθεσία που απαγορεύει στις ασφαλιστικές εταιρείες να αρνούνται ασφάλιση σε άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο βασικός λόγος για την αλλαγή στάσης του ήταν η συνάντησή του με τον Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, όπου ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ του ζήτησε να σκεφτεί τη διατήρηση μερών του προγράμματος.

«Του δήλωσα πως θα εξετάσω τις προτάσεις του και ως ένδειξη σεβασμού σκοπεύω να το κάνω», τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή