Οπλο στη φαρέτρα των τζιχαντιστών η νίκη Τραμπ

Οπλο στη φαρέτρα των τζιχαντιστών η νίκη Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το Αφγανιστάν μέχρι την Αλγερία, οι τζιχαντιστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την απροσδόκητη προεδρική εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, ως ένα νέο όχημα προπαγάνδας προκειμένου να στρατολογήσουν νέα μέλη.

Τόσο οι διοικητές των Ταλιμπάν, όσο και οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν ότι η προεκλογική επιθετική ρητορική του Τραμπ κατά των μουσουλμάνων, αναφορικά με την ολική απαγόρευση εισόδου τους στις ΗΠΑ εξυπηρετεί άμεσα τις σκοπιμότητες για τη στρατολόγηση νέων μελών, κυρίως μεταξύ των απογοητευμένων νεαρών μουσουλμάνων στις χώρες της Δύσης.

«Πρόκειται για έναν μανιακό. Το υπέρμετρο μίσος που έχει κατά των μουσουλμάνων θα διευκολύνει τη δουλειά μας, καθώς μπορούμε να στρατολογήσουμε χιλιάδες», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ Κορασανί, υψηλόβαθμος διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

«Οι απόψεις του δεν διαφοροποιούνται μεταξύ των ακραίων και μετριοπαθών ισλαμικών τάσεων, ενώ ταυτόχρονα αγνοεί το γεγονός ότι ο εξτρεμισμός του θα επανατροφοδοτήσει εξτρεμισμό», δήλωσε ο πανίσχυρος σιίτης κληρικός Μοκτάντα αλ-Σαντρ, στο Ιράκ.

Από την άλλη μεριά, το γραφείο της διακυβέρνησης Τραμπ δε σχολίασε άμεσα τις παραπάνω δηλώσεις.

Οι αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι ακόμη και στην περίπτωση που ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιανουάριο, μετριάσει την αντί-μουσουλμανική ρητορική του, τα όσα έχει εξαγγείλει προεκλογικά είναι αρκετά προκειμένου να τροφοδοτήσουν τη μηχανή προπαγάνδας των τζιχαντιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή