Σε 11 ακόμη γλώσσες θα μεταδίδει το BBC World Service «αγγίζοντας» έως και τη Β. Κορέα

Σε 11 ακόμη γλώσσες θα μεταδίδει το BBC World Service «αγγίζοντας» έως και τη Β. Κορέα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το BBC ανακοίνωσε σήμερα ότι η παγκόσμια υπηρεσία του World Service θα ξεκινήσει να μεταδίδεται σε ακόμη 11 γλώσσες σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους, ακόμη και σε χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα.

Η υπηρεσία World Service ξεκίνησε το 1932 ως ένας ραδιοφωνικός σταθμός που απευθυνόταν στους αγγλόφωνους της αυτοκρατορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως με τον καιρό μεταμορφώθηκε σε έναν αξιοσέβαστο πάροχο ειδήσεων σε όλο τον κόσμο. Ήδη μεταδίδεται σε 29 γλώσσες και φτάνει σε περίπου 26 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε εβδομάδα.

Η επέκταση του World Service είναι εφικτή χάρη στην επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 289 εκατομμυρίων λιρών (336 εκατ. ευρώ) από την κυβέρνηση ως το 2020.

«Είναι μια ιστορική ημέρα για το BBC, καθώς ανακοινώνουμε τη μεγαλύτερη επέκταση του World Service από τη δεκαετία του 1940», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BBC Τόνι Χολ. «Το BBC World Service αποτελεί κόσμημα για το BBC και για τη Βρετανία», πρόσθεσε.

Πλέον η Παγκόσμια Υπηρεσία θα μεταδίδεται σε περισσότερες αφρικανικές γλώσσες, σε ινδικές διαλέκτους, στα παντζάμπ που μιλούνται ευρέως στο Πακιστάν και τα κορεάτικα που μιλούνται τόσο στη Βόρεια όσο και στη Νότια Κορέα, ενώ θα επεκταθεί η ρωσική και η αραβική υπηρεσία.

Η επέκταση αυτή σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότεροι δημοσιογράφοι σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τα προγράμματα του BBC ενδέχεται να βάλουν το πρώτο λιθαράκι για τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Λονδίνου και Πιονγκγιάνγκ.

«Στη διάρκεια πολέμων, επαναστάσεων και διεθνών αλλαγών, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξαρτώνταν από το World Service για ανεξάρτητη και αξιόπιστη πληροφόρηση», δήλωσε η Φραν Ανσγουόρθ διευθύντρια του BBC World Service.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή