Μηνύματα στον Αναστασιάδη στέλνουν τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα

Μηνύματα στον Αναστασιάδη στέλνουν τα τουρκοκυπριακά πολιτικά κόμματα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Νέες πρωτοβουλίες για να μην χαθεί η νέα ευκαιρία για την λύση», ζητούν από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και την ελληνοκυπριακή ηγεσία οι αρχηγοί των τουρκοκυπριακών κομμάτων, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Τα κόμματα της τουρκοκυπριακής Δεξιάς (Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό) εκφράζουν απαισιοδοξία και καχυποψία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ως προς τις αληθινές προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν, αναφέρει ότι η παράταξή του έχει σοβαρές υποψίες σχετικά με την βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς για την λύση. Ο ίδιος αφήνει να εννοηθεί ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν αποδέχεται την πολιτική ισότητα της κοινότητας του».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «δεν συμμετάσχει στις συνομιλίες με ειλικρίνεια και καλή θέληση». Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει μετά την λύση.

Ο νέος ηγέτης της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, Τουφάν Έρχιουμαν, υπενθυμίζει από την πλευρά του, ότι στον νέο κύκλο των συνομιλιών στην Ελβετία, ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να αναλάβει κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τέλος, ο ηγέτης των σοσιαλδημοκρατών, Τζεμάλ Όζγιγιτ ισχυρίζεται, ότι η αποφασιστικότητα και το θάρρος της τουρκοκυπριακής ηγεσίας «έχει εκφοβίσει την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή