Spiegel: O Mπ. Ομπάμα φοβάται διάσπαση των βιομηχανικών χωρών λόγω της παγκοσμιοποίησης

Spiegel: O Mπ. Ομπάμα φοβάται διάσπαση των βιομηχανικών χωρών λόγω της παγκοσμιοποίησης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανησυχεί για την παρακαταθήκη του. Σε κοινή συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel και το πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ARD, ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά για τις ευθύνες της οικονομίας, τη Γερμανίδα καγκελάριο και τα σχέδια του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά την τελευταία επίσκεψή του στη Γερμανία, ως προέδρου, ο κ. Ομπάμα εξέφρασε επαινετικά λόγια για τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγγελα Μέρκελ. «Είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη και έτοιμη να αγωνισθεί για τις αξίες της. Είμαι ευτυχής που βρίσκεται σε αυτήν τη θέση και οι Γερμανοί θα έπρεπε να την έχουν σε εκτίμηση. Εγώ, πάντως, την εκτιμώ ως εταίρο», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντυξής του, την οποία παραχώρησε σήμερα στα δύο γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, τόνισε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης στους πολίτες. «Eάν η παγκόσμια οικονομία δεν αντιδράσει με ευαισθησία σε όσους νοιώθουν παραγκωνισμένοι, εάν οι ανισότητες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, θα βιώσουμε την επέκταση των διασπάσεων των βιομηχανικών χωρών», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα σχέδια του διαδόχου του, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με το αμερικανικό σύστημα υγείας και το επωνομασθέν από αυτόν σύστημα ασφάλειας «Obamacare», σημείωσε ότι ο Τραμπ «ισχυρίζεται πως μπορεί να βελτιώσει το σύστημα. Εαν μπορεί να ασφαλίσει τον ίδιο αριθμό πολιτών, και μάλιστα καλύτερα από μένα, τότε θα το υποστήριζα κι εγώ».

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή