Παρίσι: Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Τραμπ

Παρίσι: Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά του Τραμπ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως Αμερικανοί, διαδήλωσαν το Σάββατο στο Παρίσι διαμαρτυρόμενοι για τη νίκη  Τράμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τον οποίον κατηγορούν για ρατσισμό και σεξισμό.

«Δεν είμαστε εδώ για να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών, σεβόμαστε τη δημοκρατική διαδικασία. Όμως δεν σεβόμαστε τις αξίες του», εξήγησε ο Γιούσεφ Αλμουτζράμπι, ένας Αμερικανός φοιτητής που ζει τους τελευταίους έξι μήνες στη Γαλλία, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Απορρίψτε τον Τραμπ» και «Το Παρίσι κατά του Τραμπ», περίπου 300-400 διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι τον Πύργο του Άιφελ.

«Χτίστε ένα τείχος γύρω από τον Τραμπ, θα το πληρώσω εγώ!», είχε γράψει ένας από αυτούς στο πλακάτ που κρατούσε, παραπέμποντας στο τείχος που υπόσχεται ότι θα χτίσει ο εκλεγμένος πρόεδρος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Αρκετοί Γάλλοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. «Αυτές οι εκλογές έχουν συνέπειες για όλον τον κόσμο, όχι μόνο για τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ένας από τους οργανωτές, ο Σιλβέστρ Ζαφάρ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τραμπ για το ΝΑΤΟ, τη Συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Από τις 8 Νοεμβρίου έχουν γίνει πολλές διαδηλώσεις εναντίον του Τραμπ κυρίως σε αμερικανικές πόλεις αλλά επίσης στο Βερολίνο και το Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή