Τουρκία: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Ντεμιρτάς εμπόδισε η αστυνομία

Τουρκία: Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Ντεμιρτάς εμπόδισε η αστυνομία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρεμπόδιση από τις τουρκικές αρχές επίσκεψης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στον Κούρδο ηγέτη της αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος κρατείται σε φυλακή στην Ανδριανούπολη, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε συνέχεια της απαγόρευσης, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΣΚ Σεργκέι Στάνισεφ, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου έξω από τη φυλακή.

Η τουρκική αστυνομία και η χωροφυλακή προσπάθησε, επίσης να αποτρέψει οποιαδήποτε επαφή μεταξύ της ευρωπαϊκής αποστολής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης που συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή, ωστόσο η αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου τελικά επιτράπηκε.

«Τις επόμενες ημέρες, θα έχουμε μια συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με το μέλλον των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Πρέπει να συζητήσουμε την περιορισμένη προοπτική ένταξης της Τουρκίας υπό το φως των δραματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κράτησης των νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων του τουρκικού λαού στο τουρκικό κοινοβούλιο», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΕΣΚ και ευρωβουλευτής Σεργκέι Στανίσεφ.

Η αντιπροσωπεία του ΕΣΚ που επιχείρησε να επισκεφτεί τον Σ. Ντεμιτράς αποτελείται από ευρωβουλευτές, μέλη των εθνικών κοινοβουλίων και άλλους αξιωματούχους από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΚ, η αντιπροσωπεία αναμένεται επίσης να επισκεφθεί τα γραφεία σύνταξης της εφημερίδας Τζουμχουριέτ στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να «επιδείξει αλληλεγγύη για την καταστολή που υπέστη για τη θαρραλέα, ανεξάρτητη δημοσιογραφία της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή