Κίνα: 17 νεκροί και 37 τραυματίες σε καραμπόλα λόγω παγετού

Κίνα: 17 νεκροί και 37 τραυματίες σε καραμπόλα λόγω παγετού

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 37 τραυματίστηκαν σε καραμπόλα 56 αυτοκινήτων σε εθνική οδό στη βόρεια Κίνα, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, διευκρινίζοντας ότι το δυστύχημα οφείλεται κυρίως στην κακοκαιρία που σαρώνει τη χώρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε χθες, γύρω στις 09.00 τοπική ώρα, στην επαρχία Σανσί, νοτιοδυτικά του Πεκίνου «λόγω της βροχής και του χιονιού» που πλήττουν την περιοχή.

Η κατάσταση των τραυματιών είναι σταθερή, μετά τις πρώτες βοήθειες που έλαβαν, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, γιατροί και αξιωματούχοι μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης. Έρευνα διενεργείται για τα αίτια του τροχαίου.

Εικόνες που μετέδωσε το Xinhua δείχνουν περίπου δέκα φορτηγά στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο, στο οδόστρωμα που ήταν ελαφρώς χιονισμένο.

Κύμα ψύχους σαρώνει από το βράδυ της Κυριακής τη βόρεια Κίνα, με τον υδράργυρο να είναι υπό το μηδέν στο Πεκίνο, όπου οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από λεπτό στρώμα χιονιού. Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν για αύριο πτώση της θερμοκρασίας έως και 9 βαθμούς υπό το μηδέν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή