Η άστεγη κοπέλα στη Ρώμη δεν είναι η Μαντλίν Μακάν

Η άστεγη κοπέλα στη Ρώμη δεν είναι η Μαντλίν Μακάν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Αγνώστων στοιχείων 20χρονη γυναίκα, που εντοπίστηκε στους δρόμους της Ρώμης, προκάλεσε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης σε Ιταλία και Βρετανία, με εικασίες ότι πρόκειται για την εξαφανισθείσα από το 2007 στην Πορτογαλία Μαντλίν Μακάν.

Το σενάριο αυτό απέρριψε, όμως, χθες η Μητροπολιτική Αστυνομία της Λονδίνου, η οποία υπογράμμισε ότι αν η Μακάν είναι σήμερα ζωντανή, θα είναι μόλις 13 ετών και όχι 20, που είναι η άστεγη. Η αγνώστων στοιχείων νεαρή γυναίκα, που εντοπίστηκε να κοιμάται κοντά στο Πάνθεον, δεν μιλάει ιταλικά και απαντά σε ερωτήσεις στα αγγλικά.

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από θέρετρο της Νότιας Πορτογαλίας, λίγο πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της. Χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν, ωστόσο, την εικασία ότι η άγνωστη 20χρονη ίσως να είναι η Αμερικανίδα αγνοούμενη Αμάντα Αντλάι, που απήχθη από τον πατέρα της το 2008.

Πριν από λίγες ημέρες, καραμπινιέροι προσήγαγαν τη νεαρή γυναίκα για εξακρίβωση στοιχείων. Η 20χρονη δήλωσε ότι είναι Βρετανίδα και ότι είναι 20 ετών, παρότι δεν έφερε πάνω της ταυτότητα ή διαβατήριο. Η αστυνομία της Ρώμης επεσήμανε ότι η νεαρή γυναίκα δεν είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα και για τον λόγο αυτό η λήψη των δακτυλικών της αποτυπωμάτων δεν θα ήταν νόμιμη, ενώ τα χαρακτηριστικά της δεν ταίριαζαν με εκείνα κάποιου αγνοούμενου ανηλίκου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης από εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης, κάτοικοι της Ρώμης ανέφεραν ότι είδαν τη νεαρή γυναίκα να κινείται στην περιοχή του Πάνθεον. «Τα ρούχα της ήταν άπλυτα και έμοιαζε να κρυώνει, καθώς δεν φορούσε κάλτσες», είπε τηλεθεατής, που επικοινώνησε με την εκπομπή Chi l’ha Visto. «Δεν δέχεται χρήματα από όσους της προσφέρουν ελεημοσύνη. Είναι πολύ προσεκτική και ευγενική», είπε άλλος τηλεθεατής.

Αλλοι χρήστες του Διαδικτύου εξέφρασαν την εικασία ότι πρόκειται για τη Γερμανίδα Μαρία-Μπριγκίτε Χένσελμαν, η οποία εξαφανίστηκε το 2013.

Σύμφωνα με την οργάνωση Voice for the Missing από το Χιούστον του Τέξας, πολίτες έπεισαν την 20χρονη να μεταβεί σε αστυνομικό τμήμα και να δώσει τα αποτυπώματά της σε μία προσπάθεια να αναγνωριστεί. AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή