Γαλλία: Οι συλληφθέντες ετοίμαζαν επίθεση

Γαλλία: Οι συλληφθέντες ετοίμαζαν επίθεση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ύποπτοι για τρομοκρατία που συνελήφθησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στo πλαίσιο των μέτρων έκτακτης ανάγκης που βρίσκονται σε ισχύ στη Γαλλία τους τελευταίους μήνες, φαίνεται να ετοίμαζαν επιθέσεις την 1η Δεκεμβρίου σε διάφορες σημαντικές τοποθεσίες του Παρισιού, ανέφερε πηγή που βρίσκεται κοντά στις έρευνες της αστυνομίας.

Μεταξύ των στόχων ήταν το κέντρο υπηρεσιών αντικατασκοπείας της Γαλλίας στο παρισινό προάστιο Λεβαλουά-Περέ, το επιβλητικό αρχηγείο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας στην περιοχή Κε ντ’ Ορφέβρ και το παρακείμενο κτίριο του ανωτάτου δικαστηρίου στην ίδια περιοχή.

Στους στόχους των επίδοξων τρομοκρατών ήταν επίσης το θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊλαντ, το οποίο βρίσκεται 32 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης, και τα εμπορικά σημεία στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Οι στόχοι των πέντε συλληφθέντων ανδρών και η ημερομηνία της προγραμματισμένης επίθεσης έγιναν γνωστά από πληροφορίες που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των πέντε υπόπτων, ανέφεραν οι πηγές της αστυνομίας.

Από τις αρχές του 2015 και έπειτα, περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία από ισλαμιστικές εξτρεμιστικές επιθέσεις, με φονικότερη από όλες την επίθεση σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας πριν από περίπου ένα χρόνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή