Νεκροί Αιγύπτιοι στρατιώτες από πυρά ισλαμιστών στο Σινά

Νεκροί Αιγύπτιοι στρατιώτες από πυρά ισλαμιστών στο Σινά

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δώδεκα Αιγύπτιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση σε σημείο ελέγχου του στρατού στο βόρειο τμήμα της Χερσονήσου του Σινά την Πέμπτη, ανέφεραν ιατρικές πηγές την Παρασκευή.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις σκότωσαν, με τη σειρά τους, τρεις από τους επιτιθέμενους, ενώ δεν έχει ακόμη υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από καμία οργάνωση. Ωστόσο, στο αραιοκατοικημένο Σινά λαμβάνει χώρα ένα είδος ισλαμικής ανταρσίας από τα μέσα του 2013, από τη στιγμή που ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Η οργάνωση που ηγείται της ανταρσίας δήλωσε την υποταγή της στο Ισλαμικό Κράτος το 2014, υιοθετώντας το όνομα «Επαρχία του Σινά», και είναι υπεύθυνη για τις δολοφονίες εκατοντάδων Αιγύπτιων στρατιωτών και αστυνομικών.

«Μία ένοπλη ομάδα τρομοκρατικών στοιχείων επιτέθηκε εναντίον ενός σημείου ελέγχου στο βόρειο Σινά το βράδυ της Πέμπτης, χρησιμοποιώντας τετράτροχα οχήματα, ζωσμένα με εκρηκτικά», ανέφερε επίσημη ανακοίνωση του στρατού. Από τους 31 στρατιώτες που βρίσκονταν στο σημείο, 12 έχασαν τη ζωή τους, 12 τραυματίστηκαν, ενώ ένας παραμένει αγνοούμενος.

Eπιπλέον σημεία ελέγχου

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι δυνάμεις ασφαλείας έστησαν αρκετά επιπλέον κινητά και σταθερά σημεία ελέγχου γύρω από την πόλη Αρίς, την πρωτεύουσα της επαρχίας του βόρειου Σινά, νότια της οποίας έλαβε χώρα η επίθεση, ψάχνοντας για πιθανούς ενόχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή