ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο στρατός κατέλαβε τη δεύτερη κατοικημένη περιοχή στα ανατολικά του Χαλεπίου

syria--2

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τη δεύτερη κατοικημένη περιοχή στα ανατολικά του Χαλεπίου, μέσα στις τελευταίες δύο ημέρες.

Ήδη το πρωί αντάρτες που μάχονται στη Συρία, παρέδωσαν τον βαρύ οπλισμό τους, στην πόλη Καν Αλ-Σέιχ, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού. Η εξέλιξη αυτή, εντάσσεται σε συμφωνία που έχουν κάνει με τις κυβερνητικές δυνάμεις, προκειμένου να περάσουν με ασφάλεια σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών που αντιμάχονται την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, αλλά και παραστρατιωτικών ιρανικών ομάδων, έχουν επιτύχει σημαντικές νίκες κατά των ανταρτικών ομάδων στα προάστια της Δαμασκού.

Οι αντάρτες από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι συμφωνίες αυτές, εντάσσονται σε γενικότερη στρατηγική που αποβλέπει στην μαζική απομάκρυνση των πληθυσμών από τις περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα πολιορκίας, αλλά και βομβαρδισμών.

Περίπου 12.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην αναφερόμενη πόλη, όπου βρίσκεται κι ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ. Τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στην πόλη, μέχρι τη συμφωνία για την εκκένωση της, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η πόλη Καν Αλ-Σέιχ είναι η μοναδική πόλη που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις στη διαδρομή ανεφοδιασμού από τη Δαμασκό μέχρι τη νότια επαρχία Κουνέιτρα.