Τραμπ: Εκατομμύρια πλαστά ψηφοδέλτια υπέρ της Κλίντον

Τραμπ: Εκατομμύρια πλαστά ψηφοδέλτια υπέρ της Κλίντον

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Την πεποίθησή του ότι θα είχε εξασφαλίσει μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από τη Χίλαρι Κλίντον «αν δεν είχαν καταμετρηθεί εκατομμύρια πλαστά ψηφοδέλτια υπέρ της» εξέφρασε την Κυριακή ο εν αναμονή πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ασκώντας παράλληλα οξύτατη κριτική στην ανακαταμέτρηση, που θα πραγματοποιηθεί στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, χαρακτηρίζοντάς τη «χάσιμο χρόνου».

Σε σειρά μηνυμάτων του στο Twitter, ο Τραμπ μνημόνευσε παλαιότερες δηλώσεις της Κλίντον, στις οποίες η ηττηθείσα υποψήφια τόνιζε την ανάγκη σεβασμού του εκλογικού αποτελέσματος. Το βράδυ της Κυριακής, ο Τραμπ έγραφε στο αγαπημένο του μέσον, το Twitter: «Πέρα από τη νίκη μου στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, νίκησα και στη λαϊκή ψήφο, αν αφαιρέσουμε τα εκατομμύρια ψήφων ανθρώπων που ψήφισαν παράτυπα», χαρακτηρίζοντας όσους ζητούν ανακαταμέτρηση «κλαψιάρικα μωρά».

Ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του καταδίκασαν προσπάθεια ανακαταμέτρησης ψήφων, την οποία ζήτησε επίσημα η υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν, που υποστηρίζεται και από τη Χίλαρι Κλίντον, στις τρεις κρίσιμες πολιτείες του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν και της Πενσιλβάνια. Η απόφαση του εκλογοδικείου για το Μίσιγκαν, όπου ο Τραμπ προηγείτο με μόλις 11.000 ψήφους, αναμενόταν αργά χθες το βράδυ. Στο Ουισκόνσιν, ο Τραμπ προηγείτο με 22.000 ψήφους, ενώ ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε στην Πενσιλβάνια με 70.600 ψήφους και διαφορά μόλις 1%.

Σε περίπτωση που και τα τρία κατά τόπους εκλογοδικεία δικαιώσουν τη Χίλαρι Κλίντον, τότε οι Δημοκρατικοί θα δικαιούνται να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα.

Αντιδράσεις για Ρόμνεϊ

Τριγμούς στο στρατόπεδο Τραμπ προκαλεί το ενδεχόμενο διορισμού του πρώην υποψηφίου για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ ως υπουργού Εξωτερικών της επερχόμενης κυβέρνησης Τραμπ.

Σε χθεσινές της δηλώσεις, η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ Κελιάν Κόνουεϊ εξέφρασε σαφείς ενστάσεις για το ενδεχόμενο αυτό. «Οι υποστηρικτές του Τραμπ νιώθουν λίγο προδομένοι για την πιθανή επάνοδο του Ρόμνεϊ, ύστερα από όσα έχει πει. Δεν γνωρίζουμε καν εάν ψήφισε υπέρ του Τραμπ. Ο ίδιος και οι σύμβουλοί του υπήρξαν απαίσιοι με τον Ντόναλντ Τραμπ για έναν ολόκληρο χρόνο.

Υποστηρίζω την κομματική ενότητα, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι θα πρέπει να της χαρίσουμε το υπουργείο Εξωτερικών», είπε η Κόνουεϊ. Ο πρόεδρος της εθνικής επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και επερχόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρινς Πρίμπους είπε: «Φοβάμαι ότι ο Ρόμνεϊ θα εκπροσωπεί εντελώς διαφορετικές αρχές από εκείνες του εν αναμονή προέδρου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή