Αμφιλεγόμενος χορός με θέμα το Ολοκαύτωμα

Αμφιλεγόμενος χορός με θέμα το Ολοκαύτωμα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Χορός στον πάγο με στολές κρατουμένων από στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ιδέα του Εβραίου πατινέρ και χορογράφου Ιλία Αβερμπούχ υλοποιήθηκε το Σάββατο στη δημοφιλή ρωσική τηλεοπτική εκπομπή «Ice Age», προξενώντας ανάμεικτες αντιδράσεις.

Η εμφάνιση των πατινέρ Τατιάνα Νάφκα και Αντρέι Μπουρκόφσκι με ριγέ στολές, κίτρινα αστέρια και μακιγιάζ που τους έδειχνε ταλαιπωρημένους και αδύναμους, υπό τους ήχους του σάουντρακ της ταινίας «La vita è bella» του Ρομπέρτο Μπενίνι, έφερε δάκρυα στα μάτια κάποιων θεατών και εξόργισε άλλους, μεταξύ αυτών και την ισραηλινή κυβέρνηση.

«Τα μοτίβα από το Ολοκαύτωμα δεν είναι για γιορτές ούτε για χορό ούτε για reality shows», δήλωσε η ισραηλινή υπουργός Πολιτισμού Μίρι Ρεγκέβ. «Ούτε ένας από τους 6 εκατομμύρια δεν χόρευε, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν ήταν κατασκηνώσεις».

Η χορεύτρια Τατιάνα Νάφκα, που έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006, είναι σύζυγος του εκπροσώπου Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πεσκόφ δήλωσε χθες ότι το Κρεμλίνο δεν έχει κανένα σχόλιο για το θέμα και προσέθεσε. «Είμαι υπερήφανος για τη σύζυγό μου».

Η Νάφκα και ο Μπουρκόφσκι δήλωσαν ότι θέλησαν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος με τον δικό τους τρόπο, ενώ ο Αβερμπούχ προσέθεσε ότι το χορευτικό ήταν δική του ιδέα. «Εχω κάνει πολλά σκετς με εβραϊκά και πολεμικά θέματα», προσέθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή