Σφοδρός πολέμιος του Obamacare ο νέος υπ. Υγείας

Σφοδρός πολέμιος του Obamacare ο νέος υπ. Υγείας

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υστερα από μαραθώνιο επαφών με πιθανά μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τραμπ μοιάζει να κατέληξε στο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Τζόρτζια και πρώην ορθοπεδικό χειρουργό Τομ Πράις για το υπουργείο Υγείας. Ο Πράις είναι σφοδρός πολέμιος του προγράμματος μεταρρύθμισης της περίθαλψης από τον πρόεδρο Ομπάμα. Την επιλογή αυτή του Τραμπ επέκρινε χθες ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, αποκαλώντας τον Πράις «πολύ μακριά από αυτό που ζητούν οι Αμερικανοί» και λέγοντας ότι ο διορισμός του Πράις «είναι σαν να βάζει την αλεπού μέσα στο κοτέτσι».

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ εξαπέλυσε νέα «ομοβροντία» μέσω Twitter εναντίον των πρωτοβουλιών με στόχο την ανακαταμέτρηση ψήφων σε κρίσιμες πολιτείες, καθώς και εναντίον της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου από το 1969 που ενέταξε την καύση της αμερικανικής σημαίας στην κατηγορία των καλυπτόμενων από τη νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου ενεργειών. «Οποιος καίει την αμερικανική σημαία πρέπει να αντιμετωπίζει συνέπειες. Ισως την απώλεια της αμερικανικής υπηκοότητας ή ένα χρόνο στη φυλακή!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Στο μεταξύ, δεύτερη συνάντηση είχε χθες ο Τραμπ με τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος προαλείφεται για τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών, αλλά και μία ημέρα νωρίτερα με τον απόστρατο στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, το όνομα του οποίου έχει ακουσθεί για το ίδιο υπουργείο ή για τη θέση του υπουργού Αμυνας.

Διχασμένοι εμφανίζονται, όμως, οι στενοί συνεργάτες του Τραμπ σε ό,τι αφορά την επιλογή του Ρόμνεϊ, με την επικεφαλής της εκστρατείας του νεοεκλεγέντος προέδρου, Κέλιαν Κόνουεϊ, να επισημαίνει ότι ο Ρόμνεϊ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα έκανε τους οπαδούς του Τραμπ να νιώθουν «προδομένοι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή