Η τέως Πρώτη Κυρία έγινε σχεδιάστρια

Η τέως Πρώτη Κυρία έγινε σχεδιάστρια

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Πέντε, σχεδόν, μήνες μετά την αποχώρηση του ζεύγους Κάμερον από την Ντάουνινγκ Στριτ, η τέως Πρώτη Κυρία Σαμάνθα Κάμερον ανακοίνωσε ότι σχεδίασε συλλογή 40 φορεμάτων, η οποία θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο στις αρχές του επόμενου έτους.

Η κ. Κάμερον ονόμασε τη συλλογή της Cefinn, από τα αρχικά των ονομάτων των παιδιών της (Ελουεν, Φλόρενς, Ιβάν και Νάνσι), προσθέτοντας στην αρχή το πρώτο γράμμα του επιθέτου της οικογένειας.

Οι πρώτες φωτογραφίες της συλλογής θα δημοσιευθούν στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού μόδας British Vogue, ενώ τα φορέματα θα κοστίζουν από 100 έως και 300 στερλίνες.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό, του οποίου υποδιευθύντρια είναι η αδελφή της Εμιλι Σέφιλντ, η κ. Κάμερον είπε: «Η βρετανική αγορά έχει κατακλυσθεί από αμερικανικές και γαλλικές μάρκες, ενώ αισθητή είναι η απουσία Βρετανών σχεδιαστών στη μεσαία τιμολογιακή κλίμακα».

Η κ. Κάμερον είχε αποκτήσει φήμη ιδιαίτερα καλοντυμένης Πρώτης Κυρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της Ντέιβιντ στην πρωθυπουργία, ενώ, πριν το ζευγάρι μετακομίσει στην Ντάουνινγκ Στριτ, η Σαμάνθα Κάμερον είχε εργασθεί ως επικεφαλής σχεδιασμού της πολυτελούς φίρμας Smythson.

«Στόχος μου είναι να δημιουργήσω γραμμή κατάλληλη για τη σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα», λέει η κ. Κάμερον στη συνέντευξή της. Αίσθηση είχε προκαλέσει η κ. Κάμερον, ως Πρώτη Κυρία, αποφεύγοντας να φοράει ρούχα μεγάλων σχεδιαστών, επιλέγοντας αντίθετα δημιουργίες του οίκου Hobbs, που πωλούνται στα βρετανικά πολυκαταστήματα σε «λογικές» τιμές.

Η Βρετανίδα ειδήμων της μόδας Ούνα Οχέιγκαν λέει ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της Σαμάνθα Κάμερον επηρέασαν μία ολόκληρη γενιά επιτυχημένων, εργαζόμενων Βρετανίδων. «Προώθησε αποτελεσματικά την ιδέα ότι μπορείς να ντύνεσαι καλά, χωρίς να χάνεις ίχνος από τη σοβαρότητά σου», λέει η Οχέιγκαν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή