ΚΟΣΜΟΣ

Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου επανεξελέγη ο Χρήστος Καβαλής

proedros-tis-ellinikis-koinotitas-ka-roy-epanexelegi-o-christos-kavalis-2163856

Την πλήρη εμπιστοσύνη της νέας Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου εξασφάλισε ο κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος μετράει 15 χρόνια στον προεδρικό θώκο της πρεσβυγενούς ελληνικής κοινότητας της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, συνεχίζοντας το έργο του για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμη, με τη στήριξη των έντεκα μελών της κοινοτικής επιτροπής, που έχουν μέσο όρο ηλικίας, αρκετά μικρότερο της απερχόμενης.

Αντιπρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου εξελέγη για πρώτη φορά ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής παροικίας στο Κάιρο, η κ. Στέλλα Κυριάζη, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγάλη αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και μεγάλη ευεργέτιδα της παροικίας και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στις πρόσφατες εκλογές της 27ης Νοεμβρίου.

Δεύτερος αντιπρόεδρος εξελέγη, επίσης για πρώτη φορά, ένα από τα πιο σημαντικά και δυναμικά στελέχη της ελληνικής παροικίας, ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν. Γενική γραμματέας της ΕΚΚ επανεξελέγη η κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, ενώ ταμίας επανεξελέγη ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης. Τέλος, επόπτης Γραφείων εξελέγη η πρώτη σε ψήφους μαζί με την Στέλλα Κυριάζη και τον Στέλιο Χαλκιά, κ. Βασιλική Πολίτου – Ζουέ.

Τα υπόλοιπα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι: Ανδρέας Ρούσσος, Δήμος Πατρίκιος και Λεωνίδας Φωντριέ.

Οι εκλογές για τις θέσεις του προεδρείου της ελληνικής κοινότητας Καΐρου πραγματοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε συνέχεια των εκλογών της πρεσβυγενούς κοινότητας που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, που ανέδειξαν μία από τις νεώτερες σε ηλικία Κοινοτικές Επιτροπές, αναφορικά με το όρο ηλικίας των (11) μελών της, με τον Ανδρέα Γιόσρι να αναδεικνύεται ο μικρότερος σε ηλικία κοινοτικός επίτροπος στην 100χρονη ιστορία της κοινότητας, σε ηλικία 27 ετών.

Η παρούσα Διαχειριστική Επιτροπή θα έχει διάρκεια δύο χρόνια, μέχρι το 2018.