ΚΟΣΜΟΣ

Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη κατά της «σφαγής» στο Χαλέπι

diadilosi-stin-konstantinoypoli-kata-tis-sfagis-sto-chalepi-2163918

Σχεδόν 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν  στην Κωνσταντινούπολη με αίτημα να μπει ένα τέλος στη «σφαγή» που διαπράττεται στο Χαλέπι, όπου οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια της Ρωσίας έχουν εξαπολύσει μια επίθεση εναντίον των συνοικιών τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Ο Άσαντ ο δολοφόνος πρέπει να λογοδοτήσει» φώναζαν οι διαδηλωτές οι οποίοι κρατούσαν πανό στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών του Χαλεπιού κατά της τυραννίας» ή επίσης «δεν είναι το Χαλέπι αλλά ολόκληρη η ανθρωπότητα που βομβαρδίζεται»

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ισλαμικών φοιτητικών οργανώσεων, καταφέρθηκαν και κατά της Ρωσίας, που υποστηρίζει την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της «απεμπλοκής της από τη Συρία».

Περισσότεροι από 300 άμαχοι, μεταξύ αυτών δεκάδες παιδιά, σκοτώθηκαν στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με την ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Νιώθουμε θλίψη για το Χαλέπι, όταν βλέπουμε την σφαγή αυτών των γυναικών και των μωρών, αισθανόμαστε την οδύνη τους» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια φοιτήτρια, η Σεμπίλ.

Πολλοί διαδηλωτές κατήγγειλαν επιπλέον την «παθητικότητα» της τουρκικής κυβέρνησης.

«Το να παραμένουν παρατηρητές αυτής της σφαγής είναι κάτι απόλυτα απαράδεκτο. Πιστεύουμε ότι η Άγκυρα πρέπει να ανεβάσει τους τόνους» υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας άλλος διαδηλωτής, ο Ραμαζάν Καγιά.