Δυσκόλεψε τις δυνάμεις του Ασαντ η κατάληψη της Σεΐκ Σαεέντ

Δυσκόλεψε τις δυνάμεις του Ασαντ η κατάληψη της Σεΐκ Σαεέντ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη σκληρή αντίσταση των ανταρτών της αντιπολίτευσης αντιμετωπίστηκε η τελευταία επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σε μία από τις συνοικίες-κλειδιά του Χαλεπίου.

Εχοντας καταλάβει τη βορειοανατολική πλευρά της πόλης αυτή την εβδομάδα, οι δυνάμεις του προέδρου Ασαντ επικεντρώθηκαν στην κατάληψη της Σεΐκ Σαεέντ, μιας μεγάλης συνοικίας στο νοτιοανατολικό άκρο της πόλης.

Η επίθεση αυτή όμως δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση, καθώς οι αντικυβερνητικές δυνάμεις επέδειξαν λυσσαλέα αντίσταση, καταφέρνοντας ακόμη και να ανακαταλάβουν περιοχές τις οποίες είχε καταλάβει ο κυβερνητικός στρατός, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το καθεστώς και οι σύμμαχοί του ήθελαν αυτή τη συνοικία με κάθε κόστος, καθώς η κατάληψή της θα τους άνοιγε δίοδο σε όλες τις εναπομείνασες συνοικίες που ελέγχουν οι αντάρτες», ανέφερε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, τονίζοντας ότι οι «αντάρτες αντιστάθηκαν σκληρά, διότι γνώριζαν ότι θα παγιδεύονταν αν έπεφτε η Σεΐκ Σαεέντ». Στη συνέχεια, ο ίδιος πρόσθεσε πως πλέον η αντιπολίτευση έχει πάλι τον έλεγχο τουλάχιστον του 70% της συνοικίας. Η συγκεκριμένη συνοικία βρίσκεται στα όρια των τελευταίων περιοχών του Χαλεπίου που ελέγχει πλήρως η αντιπολίτευση, ένα σύνολο πυκνοκατοικημένων γειτονιών, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν καταφύγει, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις προωθούμενες κυβερνητικές δυνάμεις.

Προετοιμαζόμενες για μάχες δρόμο με δρόμο σε αυτές τις γειτονιές, οι κυβερνητικές δυνάμεις έστειλαν την Παρασκευή στο Χαλέπι εκατοντάδες μαχητές από την ελίτ της Δημοκρατικής Φρουράς, οι οποίοι θα πλαισιώσουν την Τέταρτη Μεραρχία του συριακού στρατού στην προσπάθεια ανακατάληψης των τελευταίων αντάρτικων προπυργίων της πόλης, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή