ΚΟΣΜΟΣ

Σαπέν: «Θα έχουμε συμφωνία για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους»

sapen-tha-echoyme-symfonia-gia-ta-metra-elafrynsis-toy-chreoys-2164211

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα σε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους», δήλωσε ο Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Αυτά είναι σημαντικά μέτρα, μέτρα τα οποία θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία για αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα στην Ιταλία, ο κ. Σαπέν δήλωσε ότι: «Οι Ιταλοί διατηρούν ισχυρή τη δέσμευσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την απόρριψη της συνταγματικής μεταρρύθμισης στο χθεσινό δημοψήφισμα και δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος στην ευρωζώνη».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη συενδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο Σαπέν δήλωσε ότι η Ιταλία είναι «σταθερή χώρα» και ότι η ήττα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι είναι εσωτερικό θέμα και δεν αποτελεί απόρριψη της Ε.Ε.

Ερωτηθείς για την υποχώρηση της ισοτιμίας του ευρώ, δήλωσε ότι η προηγούμενη ενίσχυσή της δεν ήταν «απαραίτητα» καλή για τους Ευρωπαίους εξαγωγείς και ότι η συναλλαγματική ισοτιμία σε μεγάλο βαθμό αντανακλούσε την ισχύ του δολαρίου.