Οι υπόλοιποι ηγέτες φεύγουν… η Μέρκελ αντέχει

Οι υπόλοιποι ηγέτες φεύγουν… η Μέρκελ αντέχει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία συμβολική φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό καρέ που απεικονίζει εξ αριστερών τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τελευταίο στα δεξιά τον Ματέο Ρέντσι.

Οι υπόλοιποι ηγέτες φεύγουν… η Μέρκελ αντέχει-1

Βλέποντας κανείς τη φωτογραφία αυτό που διαπιστώνει είναι ότι μπορεί να έχουν περάσει μόλις έξι μήνες από τότε που ο φωτογράφος του Ομπάμα Pete Souza απαθανάτισε τους πέντε ηγέτες αλλά από ότι φαίνεται το χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για την «αποκαθήλωση» όλων πλην της Μέρκελ.

Είτε λόγω δημοψηφισμάτων, είτε λόγω εκλογών αυτό που μετράει είναι πάντα το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την αλλαγή της πολιτικής σκηνής σε Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Ιταλία.

Η Αγκελα Μέρκελ εμφανίζεται ανθεκτική αν και η ίδια καλείται να επαναβεβαιώσει την κυριαρχία της στη Γερμανία στις εκλογές του φθινοπώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή