Συμφωνία Κοινοβουλίου-Συμβουλίου για θέσπιση νέων συστημάτων ελέγχου στα σύνορα της Ε.Ε.

Συμφωνία Κοινοβουλίου-Συμβουλίου για θέσπιση νέων συστημάτων ελέγχου στα σύνορα της Ε.Ε.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου επιτεύχθηκε χθες σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής για τη θέσπιση υποχρεωτικών συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων πολιτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρέτισε την εν λόγω συμφωνία, η οποία αφορά ελέγχους, μέσω των σχετικών βάσεων δεδομένων, κατά τη διέλευση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ όλων των ταξιδιωτών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι (13 Νοεμβρίου 2015), προτείναμε τη θέσπιση συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για όλους τους πολίτες, ώστε να γνωρίζουμε ποιος ακριβώς διασχίζει τα σύνορά μας. Χαιρετίζω τη συμφωνία μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την πρότασή μας για την τροποποίηση του κώδικα συνόρων του Σένγκεν», δήλωσε σχετικά ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος προσθέτοντας πως «μαζί με την επιτυχή έναρξη λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής τον Οκτώβριο, η επιβολή συστηματικών ελέγχων σε όλους τους ταξιδιώτες που διασχίζουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε την ελεύθερη κυκλοφορία εντός του χώρου Σένγκεν και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των πολιτών μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή