Συμφωνία επτά σημείων Ε.Ε.- ΝΑΤΟ κατά των κυβερνοεπιθέσεων

Συμφωνία επτά σημείων Ε.Ε.- ΝΑΤΟ κατά των κυβερνοεπιθέσεων

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο επτά σημείων για την καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων, του πληροφοριακού πολέμου και άλλων αντικανονικών τακτικών υπέγραψε σήμερα Τρίτη το ΝΑΤΟ με την Ε.Ε., ύστερα από χρόνια διαφωνιών.

Η υπογραφή της ACSA αποτέλεσε, υπό το φως της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αμφισβητήσει το εύρος των υποχρεώσων των ΗΠΑ προς το ΝΑΤΟ, ευκαιρία για τους Αμερικανικούς αξιωματούχους να υπογραμμίσουν τη δέσμευση της Ουάσιγκτον στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Ισχυροποιούμε τον υπερατλαντικό δεσμό και τον ζωτικής συμμασίας σύνδεσμο μεταξύ της Β. Αμερικής και της Ευρώπης», ανέφερε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Η δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ ξεπερνά την πολιτική… Είμαι πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία και των δύο μεγάλων αμερικανικών κομμάτων είναι δεσμευμένο στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο απερχόμενος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.   

Μετά την υπογραφή της ΑCSA, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και η Μογκερίνι, συναντήθηκαν με τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.   

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Στάινμαγερ από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί θετική εξέλιξη λόγω της συνεχιζόμενης αλλαγής στο παγκόσμιο περιβάλλον ασφαλείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή