Η Τουρκία παραμένει εγγυήτρια δύναμη ολόκληρης της Κύπρου λέει ο Τουρκές

Η Τουρκία παραμένει εγγυήτρια δύναμη ολόκληρης της Κύπρου λέει ο Τουρκές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές, από το βήμα της τουρκικής βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης του προϋπολογισμού του υπουργείου του, πραγματοποιεί σημαντικές δηλώσεις για το Κυπριακό.

Ο κ. Τουρκές δηλώνει ότι η χώρα του, όπως η Αγγλία, είναι η εγγυήτρια δύναμη ολόκληρης της Κύπρου. Ο ίδιος τονίζει τα εξής: «Εμείς δεν δίνουμε τίποτα σε κανέναν. Όπως η Αγγλία, έτσι και η Τουρκία δεν είναι η εγγυήτρια δύναμη μονάχα του βόρειου κομματιού της Κύπρου, αλλά ολόκληρου του νησιού. Δεν είμαστε η εγγυήτρια δύναμη των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε εγγυήτρια δύναμη ολόκληρου του νησιού, όλων των εδαφών και κατοίκων του. Αυτή η συμφωνία δεν έχει αλλάξει».

Στα πλαίσια της τοποθέτησης του, ο κ. Τουρκές δηλώνει ότι η χώρα του εξακολουθεί να παρέχει υποστήριξη στους Τουρκοκύπριους από την περίοδο που αυτοί «εκδιώχθηκαν» από την διακυβέρνηση της χώρας. Ο κ. Τουρκές αναφέρει ότι από το 2002 μέχρι σήμερα, η Τουρκία έχει παρέχει στα Κατεχόμενα οικονομική βοήθεια ύψους 10 δισεκ. Τ.Λ. Επίσης, η Τουρκία επένδυσε στο σχέδιο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στην Κύπρο.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή