ΚΟΣΜΟΣ

Η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο ζυγίζει σχεδόν 500 κιλά- Στην Ινδία θα μεταβεί για χειρουργείο

i-pio-pachysarki-gynaika-ston-kosmo-zygizei-schedon-500-kila-stin-india-tha-metavei-gia-cheiroyrgeio-2164729

Η Εμάν Αχμέτ Αμπντ Ελ Άτι δεν έχει βγει από το σπίτι της στην Αίγυπτο τα τελευταία 25 χρόνια. Σύμφωνα με την οικογένεια της ζυγίζει τουλάχιστον 500 κιλά και πιθανότατα είναι η πιο παχύσαρκη γυναίκα στον κόσμο και ίσως στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Η 36χρονη, ωστόσο ελπίζει ότι με το ταξίδι, που σχεδιάζει για τη Βομβάη της Ινδίας θα μπορέσει να μειώσει τα κιλά της και να βελτιώσει την κατάσταση της υγείας. της.

Ο χειρούργος βαριατρικής στο Κέντρο για την Παχυσαρκία της Βομβάης, Μουφαζαλ Λακνταουλα, ο οποίος έχει αναλάβει την ιατρική υπόθεση της Αιγύπτιας γυναίκας θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε παρεμβατικές εγχειρήσεις και όπως γράφουν οι τοπικές εφημερίδας έχει αναλάβει υποθέσεις υψηλόβαθμων πολιτικών και τουλάχιστον δύο Ινδών υπουργών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες εγχειρήσεις στο παρελθόν, αλλά ότι η περίπτωση της Αμπντ Ελ Άτι ενέχει «μεγάλο κίνδυνο». «Η αρχική μου αντίδραση ήταν “πώς είναι ακόμη ζωντανή;”, δήλωσε ο θεράπων ιατρός της. «Εάν μπορώ όμως να αξιοποιήσω το ταλέντο μου για να τη σώσω, πρέπει να προσπαθήσω», πρόσθεσε.