ΚΟΣΜΟΣ

Με τον Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε ο Τζέιμς Σταυρίδης

me-ton-ntonalnt-tramp-synantithike-o-tzeims-stayridis-2164896

Με τον ελληνικής καταγωγής ναύαρχο εν αποστρατεία, Τζέιμς Σταυρίδη είχε χθες συνάντηση στον Trump' s Tower ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η συνάντηση, ήδη από την προαναγγελία της, έδωσε τροφή στη φημολογία πως ο πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι ο εκλεκτός του νέου Προέδρου για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ο κ. Σταυρίδης απέφυγε να απαντήσει στην σχετική φημολογία, καθώς μετά το πέρας της συνάντησης, όπως αναφέρει η «Boston Globe» απάντησε σε σχετική ερώτηση: «Αναφορικά με οποιαδήποτε θέση, γιατί δεν ρωτάτε τους ανθρώπους στους πάνω ορόφους (του Πύργου Τραμπ);». Ο κ. Σταυρίδης είχε σαφή διάθεση για χιούμορ καθώς προσέθεσε: «όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι θα υπάρχει μια μικρή λίστα, θεώρησα ότι θα είναι μια λίστα με κοντούς ανθρώπους».

Eπί της ουσίας τώρα, όσον αφορά την συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Σταυρίδης, δήλωσε πως ήταν «μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τον Στρατό, την Αμυνα και τον Κόσμο» και πρόσθεσε πως «μιλήσαμε για την χώρα μας, για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, και συνολικά θεωρώ πως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ λεπτομερής συζήτηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο».

Οι δηλώσεις του κ. Σταυρίδη, όπως τις κατέγραψε η Washington Post