ΗΠΑ: Την κατάθεση αναφοράς για τα κρούσματα ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά τις εκλογές ζήτησε ο Ομπάμα

ΗΠΑ: Την κατάθεση αναφοράς για τα κρούσματα ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων κατά τις εκλογές ζήτησε ο Ομπάμα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρη αναφορά για τις ρωσικές απόπειρες για επηρεασμό των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ ζήτησε από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα, επίσης πρότεινε τη δημιουργία μία λίστας με τα «μαθήματα» που αποκομίσθηκαν από τις παρεμβατικές προσπάθειες για τις οποίες η Ουάσιγκτον έχει κατηγορήσει τη Μόσχα και αφορούν κυρίως υποκλοπή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απόπειρες διαβολής του συστήματος καταμέτρησης των ψήφων κατά τις προεδρικές εκλογές.

«Αναμένει να λάβει την αναφορά πριν εγκαταλείψει τα καθήκοντά του», δήλωσε μία από τις στενότερες βοηθούς του Αμερικανού προέδρου και πρώην επικεφαλής του τμήματος εθνικής ασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, η Λίσα Μονακό.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης, η αναφορά θα εξετάζει τις επιθέσεις κατά της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, που συνδέεται και με την υπόθεση των e-mail της Χίλαρι Κλίντον.

Άγνωστο, ωστόσο παραμένει εάν τα συμπεράσματα της έρευνας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα δημοσιοποιηθούν, καθώς μέχρι στιγμής οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν υπάρξει διστακτικές ως προς την κοινοποίηση των ευρημάτων τους για τα κρούσματα «χάκινγκ».

Οι προβληματισμοί τους συνδέονται με την πιθανότητα αποκάλυψης των μεθόδων με τις οποίες κατάφεραν να εντοπίσουν την πηγή των κυβερνοεπιθέσεων.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει πολλές φορές αμφισβητήσει την ύπαρξη κρουσμάτων κυβερνοεπιθέσεων και ιδιαίτερα το εάν αυτές προέρχονταν από τη Ρωσία. Παράλληλα, έχει υποστηρίξει ότι η προσπάθεια να επιρριφθούν ευθύνες στη Μόσχα σχετίζεται με μία «εκστρατεία» δυσφήμισής του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή