Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 35 τραυματίες από έκρηξη σε ναό

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 25 νεκροί και 35 τραυματίες από έκρηξη σε ναό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαύρη Κυριακή» 11 Δεκεμβρίου, που μάλιστα έτυχε σήμερα να συμπίπτει με την Ημέρα της Γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ και αποτελεί ημέρα εθνικής αργίας για πολλά αραβικά κράτη, αποτελεί η σημερινή ημέρα πένθους για την Αίγυπτο, με την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Αμπασέια.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε μέσα σε κοπτική εκκλησία του Καΐρου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, η οποία επικαλείται το υπουργείο Υγείας.

Στον χώρο της τρομοκρατικής επίθεσης μεταβαίνει ήδη ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός κ. Σερίφ Ισμαήλ, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα της λειτουργίας, γύρω στις 10.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας), στο γυναικωνίτη μίας μικρής εκκλησίας των Αγίων Πέτρου και Παύλου («Ελ Μποτροσέια») που σχεδόν εφάπτεται με την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, που είναι η Εκκλησία του Αποστόλου Μάρκου και η οποία έμεινε ανέπαφη από την έκρηξη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο απολογισμός αυξήθηκε σταδιακά από τους πέντε στους είκοσι και στη συνέχεια στους 25 νεκρούς τουλάχιστον, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στο σημείο της έκρηξης. Ήδη υπάρχουν τουλάχιστον 31 τραυματίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις των αρχών ασφαλείας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ, στο χώρο βρέθηκαν υπολείμματα βόμβας βάρους 12 κιλών τρινιτροτολουόλης (ΤΝΤ).

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για την έκρηξη που ακούστηκε σε όλη την περιοχή.

Οι κόπτες της Αιγύπτου αποτελούν την πλειονότητα της πιο πολυπληθούς χριστιανικής κοινότητας στη Μέση Ανατολή και μία από τις πιο παλιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή