Θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι σφυροκοπούν οι κυβερνητικές δυνάμεις

Θέσεις ανταρτών στο Χαλέπι σφυροκοπούν οι κυβερνητικές δυνάμεις

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βομβαρδισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα πλήττοντας θέσεις των ανταρτών στο Χαλέπι είναι οι πιο σφοδροί των τελευταίων ημερών, όπως ακούγονται από τις περιοχές της πόλης που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, που βρίσκεται στη ζώνη ελέγχου των συριακών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Οι βομβαρδισμοί δεν σταμάτησαν ούτε για ένα λεπτό στη διάρκεια της νύχτας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, περιγράφοντας τους, ως τους πιο σφοδρούς, από τότε που έφτασε στο Χαλέπι, εδώ και αρκετές ημέρες.

Πλέον, η ολοκληρωτική ανακατάληψη της δεύτερης σε πληθυσμό πόλης της χώρας από τον κυβερνητικό στρατό φαίνεται να είναι ζήτημα λίγων ημερών. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, το 93% των περιοχών του ανατολικού Χαλεπίου που μέχρι πρότινος βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών ανταρτών έχει ανακαταληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Από τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, το πυροβολικό του προέδρου Ασαντ άρχισε και πάλι να σφυροκοπά τον συρρικνωμένο θύλακα που διατηρούσαν υπό τον έλεγχό τους οι πολιορκημένες δυνάμεις των αντικαθεστωτικών. Είχε προηγηθεί αναστολή των επιχειρήσεων, την Πέμπτη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους εγκλωβισμένους αμάχους να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή