Βρυξέλλες: Υπεγράφη «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας» μεταξύ Ε.Ε.-Κούβας

Βρυξέλλες: Υπεγράφη «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας» μεταξύ Ε.Ε.-Κούβας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κούβα υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες «συμφωνία πολιτικού διαλόγου και συνεργασίας», την πρώτη που έχει ποτέ συνομολογηθεί ανάμεσα στην Ενωση και τη νησιωτική χώρα, που εξομαλύνουν με τον τρόπο αυτόν τις σχέσεις τους δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι με την ευκαιρία της συνόδου των υπυοργφών Εξωτερικών των 28 στη βελγική πρωτεύουσα.

«Οι οικονομικοί δεσμοί με την Ευρώπη θα συνεχίσουν να είναι προτεραιότητα για την Κούβα καθώς χτίζουμε μια σοσιαλιστική οικονομία», είπε η Παρίγια βγαίνοντας από τη συνάντηση. «Η συμφωνία δείχνει πως με καλή πίστη και σεβασμό είναι δυνατόν να σημειώσουμε πρόοδο και να λύσουμε διαφορές», προσέθεσε.

Η συμφωνία τώρα θα κατατεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο προς έγκριση, καθώς και στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών και στην κουβανέζικη Βουλή.

Η κ. Μογκερίνι δήλωσε κατά την έξοδό της πως «οι σχέσεις Ε.Ε.-Κούβας δεν θα επηρεαστούν από την προεδρία Τραμπ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή