Αλλαγή ώρας εξετάζει η Ισπανία λόγω… Φράνκο και Χίτλερ

Αλλαγή ώρας εξετάζει η Ισπανία λόγω… Φράνκο και Χίτλερ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Ισπανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να ανατρέψει μία παλαιότερη απόφαση του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, και να γυρίσει μία ώρα πίσω τους δείκτες των ρολογιών της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Η Ισπανία αρχικά βρισκόταν στην ίδια ζώνη ώρας με την Προτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, δηλαδή στην ώρα Γκρίνουιτς, αφού γεωγραφικά εμπίπτουν στον ίδιο μεσημβρινό. Όμως ο Φράνκο αποφάσισε να πάει τα ρολόγια της χώρας μία ώρα μπροστά, ώστε να έχει την ίδια ώρα με τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, με την οποία διατηρούσε στενούς δεσμούς.

Η υπουργός Εργασίας Φατιμά Μπανιέζ είπε στο Κοινοβούλιο ότι θα ήθελε να «συντονίσει» το ωράριο στην Ισπανία με την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Θέλουμε οι μέρες μας στη δολειά να λήγουν στις 6 το απόγευμα, και είμαι σίγουρη πως αν δουλέψουμε σε συνεργασία με τα συνδικάτα θα το καταφέρουμε», ανέφερε.

Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής ισχυρίζονται πως αυτό θα ενίσχυε την παραγωγικότητά τους, καθώς λόγω της ανακόλουθης ώρας που υιοθέτησε η Ισπανία εν σχέσει με τη γεωγραφική της θέση, οι κάτοικοί της αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι αργά το απόγευμα.

Το κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι αλλά και μικρότερα κόμματα έχουν συμφωνήσει στη μεταρρύθμιση αυτή από τον Αύγουστο, με τη στήριξη και των σοσιαλδημοκρατών, κάτι που δείχνει πως η αλλαγή της ώρας για την Ισπανία μάλλον θα γίνει πραγματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή