Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο Κάιρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο Κάιρο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το βράδυ της Τρίτης την ευθύνη για την επίθεση στο Κάιρο την Κυριακή που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 25 άτομα και τραυμάτισε 49.

Η οργάνωση στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq αναφέρει ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ονόματι Αμπού Αμπντουλάχ Αλ-Μάσρι ανατίναξε τη ζώνη με εκρηκτικά μέσα στην εκκλησία. «Κάθε άπιστος και αποστάτης στην Αίγυπτο και οπουδήποτε στον κόσμο θα πρέπει να γνωρίζει ότι ο πόλεμος συνεχίζεται», προστίθεται στην ανάρτηση.

Το όνομα μάλιστα του βομβιστή είναι διαφορετικό από αυτό που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι Αιγυπτιακές αρχές τη Δευτέρα.

Η έκρηξη σε παρεκκλήσι, δίπλα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, έδρα της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ήταν από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις, με στόχο τη χριστιανική μειονότητα της χώρας, η οποία στήριξε το στρατιωτικό πραξικόπημα του 2013 κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Αίγυπτος έχει αντιμετωπίσει κύμα επιθέσεων από εξτρεμιστές ισλαμιστές, μετά την ανατροπή του Μόρσι το 2013. Πολλοί υποστηρικτές του Μόρσι στράφηκαν κατά της κοπτικής μειονότητας, μετά την ανατροπή του, λαφυραγωγώντας χριστιανικές επιχειρήσεις και κοπτικούς ναούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή