Στα σκαριά φιλοτουρκικό κουρδικό κόμμα

Στα σκαριά φιλοτουρκικό κουρδικό κόμμα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eναν σημαντικό ισχυρισμό φέρνει στο προσκήνιο της επικαιρότητας υψηλόβαθμο στέλεχος του κουρδικού κινήματος.

Σε γραπτή παρέμβαση του, ο Μουσταφά Καράσου εστιάζει στις μελλοντικές προθέσεις της Τουρκίας για το κουρδικό κίνημα.

Σύμφωνα με τον κ. Καράσου οι πρόσφατες φυλακίσεις Κούρδων πολιτικών, ακτιβιστών και δημάρχων έχουν έναν βασικό στόχο.

Μέσα από την αποδυνάμωση του κουρδικού κινήματος, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί να καλλιεργήσει το κατάλληλο έδαφος για την δημιουργία ενός νέου, εναλλακτικού κουρδικού κόμματος, το οποίο θα διατηρεί φιλικές σχέσεις και θα διατηρεί συνεργασία με την Άγκυρα.

Ο κ. Καράσου δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με το νέο τουρκικό σχέδιο. Ωστόσο, στην παρέμβαση του αφήνει να εννοηθεί ότι η κουρδική πλευρά έχει στην διάθεση της σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις νέες συλλήψεις και φυλακίσεις που ετοιμάζει η τουρκική πλευρά.

Εν τω μεταξύ, ο φυλακισμένος συνπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττίν Ντεμίρτας, λίγες ώρες μετά την φυλάκιση του 11ου βουλευτή του κόμματος του, εξαπολύει μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Σύμφωνα με τον ίδιον, για τις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις και το αιματοκύλισμα στην Τουρκία ευθύνη φέρει το ΑΚΡ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή