Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρότερη προσωπικότητα για το 2016

Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρότερη προσωπικότητα για το 2016

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τοποθέτησε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες προσωπικότητες του πλανήτη για το 2016, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο 64χρονος Ρώσος πρόεδρος προηγείται του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, ενώ κατακτά τον τίτλο του ισχυρότερου άνδρα παγκοσμίως στη λίστα του Forbes για τέταρτη φορά. 

«Από την πατρίδα του έως τη Συρία και τις αμερικανικές εκλογές, ο Ρώσος ηγέτης συνεχίζει να πετυχαίνει τους στόχους του»,  γράφει χαρακτηριστικά το Forbes.

Δεύτερος στην κατάταξη, ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ «μοιάζει να παραμένει αλώβητος από τα σκάνδαλα, έχει την εύνοια των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου και μια προσωπική περιουσία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων», όπως σχολιάζει το περιοδικό.

Η τρίτη θέση κατοχυρώθηκε στην Άγκελα Μέρκελ, η οποία «έπεσε» από τη δεύτερη θέση, την οποία είχε καταλάβει το 2015.

Με 11 χρόνια στην εξουσία και εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία τον Οκτώβριο του 2017, η Μέρκελ ηγείται της λίστας των γυναικών.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, που βρίσκεται στην εξουσία τα τελευταία 11 χρόνια και είναι υποψήφια για μια νέα θητεία το φθινόπωρο του 2017, χάνει μια θέση σε σύγκριση με το 2015 και κατατάσσεται τρίτη. Ανάμεσα στις είκοσι πιο ισχυρές γυναίκες βρίσκονται ηΤζάνετ Γέλεν, επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (6η θέση) και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι (13η θέση).

 

Την τέταρτη θέση στη λίστα των πιο ισχυρών προσωπικοτήτων του Forbes καταλαμβάνει ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινμπινγκ. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Πάπας Φραγκίσκος.

Οι επικεφαλής του ιδιωτικού τομέα που καταλαμβάνουν θέσεις ψηλά στον κατάλογο των 74 ισχυρότερων προσωπικοτήτων είναι όλοι τους Αμερικανοί. Ο Μπιλ Γκέιτς, ο συνιδρυτής της Microsoft με τη μεγαλύτερη περιουσία παγκοσμίως, είναι 7ος στην κατάταξη. Τον ακολουθεί ο Λάρι Πέιτζ της Alphabet (Google) στην 8η θέση, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, στην 10η θέση, ο Τζεφ Μπέζος της Amazon (14ος) και ο Ουόρεν Μπάφετ (15ος). Στους ισχυρότερους του πλανήτη και ο πρόεδρος του πετρελαϊκού ομίλου ExxonMobil Ρεξ Τίλερσον, τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε για την θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τίλερσον βρίσκεται στην 24η θέση, πίσω ακριβώς από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή