ΚΟΣΜΟΣ

Εκστρατεία κατά της τρομοκρατίας κηρύσσει ο Ερντογάν

ekstrateia-kata-tis-tromokratias-kiryssei-o-erntogan-2165664

Μετωπική επίθεση κατά των οργανώσεων που επιχειρούν να πλήξουν τα συμφέροντα της χώρας του εξαπολύει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Απευθυνόμενος, από το νέο Προεδρικό Μέγαρο της Αγκυρας σε ομάδα κοινοταρχών, στέλνει μηνύματα αποφασιστικότητας, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του θα λάβει κάθε είδους μέτρα για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο ίδιος στέλνει μήνυμα στις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο τουρκικός λαός βρίσκονται στο πλευρό τους.

Οι δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν έρχονται την στιγμή που ο Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ συναντούσε τους αρχηγούς δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης που εκπροσωπούνται στην εθνοσυνέλευση. Σε αυτή την έκτακτη σύσκεψη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις προαναφερόμενες εξελίξεις, οι τουρκικές αρχές έθεσαν υπό κράτηση, τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Αλιτζάν Ονλού.

Οι Τούρκοι αναλυτές που εστιάζουν στις τελευταίες εξελίξεις παρατηρούν ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρο Ερντογάν έχουν αποφασίσει να ανεβάσουν τους τόνους στο Κουρδικό Ζήτημα. Οι αναλυτές υπενθυμίζουν την συμφωνία της κυβέρνησης με τους Γκρίζους Λύκους για την δημιουργία του νέου πολιτεύματος.