Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ «δείχνουν» Πούτιν πίσω από τους Ρώσους χάκερς

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ «δείχνουν» Πούτιν πίσω από τους Ρώσους χάκερς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ θεωρούν δεδομένη την εμπλοκή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με το δίκτυο NBC.

Ο Ρώσος Πρόεδρος έδωσε, όπως αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, την εντολή σε χάκερς να αποσπάσουν και να διαρρεύσουν πληροφορίες από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών αφήνοντας σαφείς αιχμές για ανάμειξη δύο ανώτατων αξιωματούχων  που είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες.

Την τελευταία εβδομάδα, δημοσίευμα της Washington Post, έφερε στο φως έρευνα της CIA, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία χάκαρε τα email αμερικανών πολιτών αλλά και υπηρεσιών με σκοπό να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του Τραμπ.

Ο Πούτιν, όπως αναφέρει ο Guardian, δεν συγχώρεσε ποτέ την Κλίντον για τη δημόσια αμφισβήτηση των βουλευτικών εκλογών του 2011 στη Ρωσία, και πάντα τη θεωρούσε ως βασική υποκινήτρια των διαμαρτυριών στη χώρα εκείνη την εποχή, ανοίγοντας ουσιαστικά μια βεντέτα μεταξύ τους.

Απώτερο στόχος του Πούτιν, σύμφωνα με αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που μίλησαν στο NBC, ήταν να σπάσει συμμαχίες που είχαν συνάψει οι ΗΠΑ με τρίτα κράτη, δημιουργώντας την εικόνα ενός αναξιόπιστου συμμάχου και ενός παρακμάζοντα ηγεμόνα. 

Ο Τραμπ, από την πλευρά του, ως θερμός υποστηρικτής του Πούτιν δήλωσε πως οι κατηγορίες απέναντι στον Ρώσο Πρόεδρο είναι «γελοίες» ενώ οι κορυφαίοι νομοθέτες της χώρας ζήτησαν μια επίσημη έρευνα από το Κογκρέσσο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή