Ιχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στις σορούς επιβατών του αεροσκάφους της EgyptAir

Ιχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στις σορούς επιβατών του αεροσκάφους της EgyptAir

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιχνη από εκρηκτικά βρέθηκαν στις σορούς ορισμένων επιβατών του αεροσκάφους της EgyptAir που συνετρίβη στη Μεσόγειο τον περασμένο Μάιο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι – Κάιρο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου επισημαίνοντας ότι αναμένεται να διεξαχθεί ποινική έρευνα για τη συντριβή της πτήσης 804 που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 66 άνθρωποι που βρίσκονταν στο αεροπλάνο.

Γάλλοι ερευνητές έχουν πει πως εντόπισαν ίχνη του εκρηκτικού υλικού TNT στα συντρίμμια του αεροσκάφους αλλά παρεμποδίστηκαν στις περαιτέρω έρευνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της παρισινής εφημερίδας Le Figaro. Αιγύπτιοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν κάτι τέτοιο.

Σε ηχητικό ντοκουμέντο με τις συνομιλίες της πτήσης γίνεται λόγος για φωτιά που έχει ξεσπάσει στο αεροπλάνο λίγο πριν από τη συντριβή του και μια ανάλυση που είχε γίνει νωρίτερα από την καταγραφή των στοιχείων της πτήσης έδειξε ότι υπήρχε καπνός στην τουαλέτα και στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή