Η Κούβα ξεπληρώνει τα χρέη της με ρούμι

Η Κούβα ξεπληρώνει τα χρέη της με ρούμι

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η Κούβα για να ξεπληρώσει τα χρέη της. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας της Τσεχίας, μετά από πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κούβας, αποφασίστηκε ότι θα λάβει αντί χρημάτων για δάνειο ύψους 276 εκατ. δολαρίων, μπουκάλια από το διάσημο κουβανέζικο ρούμι.

Βέβαια,σύμφωνα με το δίκτυο BBC, η Τσεχία εξέφρασε την προτίμηση να της επιστραφεί τουλάχιστον ένα μέρος του ποσού που της οφείλει η Κούβα, η οποία, ωστόσο, βρίσκεται σε οικονομική στενότητα και το μόνο που διαθέτει είναι μεγάλο απόθεμα του δημοφιλούς ποτού.

Το χρέος χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου όταν Κούβα και Τσεχοσλοβακία ανήκαν στο ανατολικό μπλοκ, και η Τσεχία είχε προτείνει την αποπληρωμή ακόμα και με φαρμακευτικά σκευάσματα.

Τα φάρμακα ωστόσο, θα ήταν δύσκολο να εισέλθουν στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς την κατάλληλη πιστοποίηση, όποτε οι Τσέχοι προτίμησαν ένα δημοφιλές στη χώρα τους και περισσότερο «παραδοσιακό» φάρμακο, το ρούμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή