ΗΠΑ: 25 εκατ. δολάρια η αμοιβή για τον αρχηγό του ISIS

ΗΠΑ: 25 εκατ. δολάρια η αμοιβή για τον αρχηγό του ISIS

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 25 εκατομμύρια δολάρια αύξησε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών την αμοιβή που προσφέρει για τον εντοπισμό ή τη σύλληψη του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 150%, καθώς έως σήμερα η προσφερόμενη αμοιβή για τον αλ-Μπαγκντάντι ήταν 10 εκατ. δολάρια.

Η κρυψώνα του αλ-Μπαγκντάντι, αυτοαποκαλούμενου «χαλίφη» του ISIS, παραμένει άγνωστη, παρά τα δεκάδες δημοσιεύματα τα τελευταία χρόνια που τον θέλουν να έχει χάσει τη ζωή του.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες φήμες ότι ο αλ-Μπαγκντάντι βρίσκεται στην πόλη της Μοσούλης, το μεγαλύτερο προπύργιο των τζιχαντιστών στο Ιράκ, που πολιορκείται επί δύο μήνες από ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, κούρδους αντάρτες και σιίτες πολιτοφύλακες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι υπό τον αλ-Μπαγκντάντι το Ισλαμικό Κράτος έχει προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αθώων αμάχων στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων ομήρων από την Ιαπωνία το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση, τονίζει η Ουάσιγκτον, έχει επίσης διαπράξει επιθέσεις με χημικά όπλα στο Ιράκ και τη Συρία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή