Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κίνηση «άνευ προέδρου»

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κίνηση «άνευ προέδρου»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για την υπόθεση του μη επανδρωμένου υποβρύχιου οχήματος του αμερικανικού ναυτικού στην Νότια Σινική Θάλασσα με μήνυμα στο twitter και με την εκ παραδρομής χρήση μιας νέας λέξης, που αποτέλεσε το θέμα της ημέρας στα social media.

«Η Κίνα κλέβει ένα μη επανδρωμένο ερευνητικό όχημα του αμερικανικού ναυτικού στα διεθνή ύδατα- το βγάζει από το νερό και το πηγαίνει στην Κίνα σε μία κίνηση άνευ προέδρου» (unpresidented), έγραψε νωρίς το πρωί στο Twitter ο Τραμπ θέλοντας προφανώς να γράψει «άνευ προηγουμένου» (unprecedented).

Πολύ γρήγορα η λέξη unpresidented έγινε το δημοφιλέστερο hashtag στις ΗΠΑ.

Ο νέος Πρόεδρος, σύμφωνα με το Reuters, διόρθωσε το λάθος του σβήνοντας το λανθασμένο tweet και ξαναστέλντοντάς το, αυτή τη φορά χωρίς το λάθος, μία ώρα αργότερα.

Η βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ Ρόουλινγκ διασκέδασε πολύ με το αυτό το tweet σχολιάζοντας την «μη προεδρική δεξιότητα» του Τραμπ.

Υπενθυμίζεται ότι ενα πλοίο του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού συνέλαβε ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα (Unmanned Underwater Vehicle, UVV) το οποίο είχε αναπτύξει ένα ωκεανογραφικό σκάφος των ΗΠΑ στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, γεγονός που πυροδότησε την επίδοση επίσημου διαβήματος διαμαρτυρίας από την Ουάσινγκτον και τη διατύπωση του αιτήματος να επιστραφεί, δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σήμερα.

Το συμβάν, το πρώτο του είδους τα τελευταία χρόνια, έλαβε χώρα την 15η Δεκεμβρίου στον Κόλπο Σούμπικ, στα ανοικτά των Φιλιππίνων, καθώς το USNS Bowditch, ένα σκάφος ωκεανογραφικής έρευνας, ετοιμαζόταν να παραλάβει το UVV, διευκρίνισε ο αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί σε δημοσιογράφους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή