Συρία: Επίθεση στα λεωφορεία που θα εκκένωναν τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια

Συρία: Επίθεση στα λεωφορεία που θα εκκένωναν τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας αριθμός λεωφορείων που μεταφέρουν αντάρτες και τις οικογένειές τους, άρχισαν να εγκαταλείπουν τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, μεταδίδει η Κρατική Τηλεόραση της Συρίας, επικαλούμενη τον ανταποκριτή της, στο Χαλέπι.

Νωρίτερα, τα λεωφορεία που θα χρησιμοποιούνταν για την απομάκρυνση των αμάχων από τα πολιορκούμενα χωριά, Αλ-Φούα και Κεφράγια, δέχτηκαν επίθεση από αντάρτες. Σε μερικά από αυτά, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη πυρκαγιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στη Συρία μεταδίδουν ότι «ένοπλοι τρομοκράτες» επιτέθηκαν σε πέντε λεωφορεία, τα οποία στη συνέχεια, πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν. Ωστόσο, οι ανταρτικές ομάδες που δρουν στην περιοχή των χωριών αλ-Φούα και Κεφράγια δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη επί των εξελίξεων. 

Λεωφορεία είχαν αρχίσει να εισέρχονται, επίσης, στις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC), αλλά και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Οχήματα της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου είχαν φτάσει στην είσοδο των χωριών Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με την τηλεόραση Al-Manar TV.

Τα συριακά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι 1.200 άτομα θα απομακρυνθούν από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, ενώ ίδιος αριθμός ανθρώπων θα απομακρυνόταν από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Η απομάκρυνση των οικογενειών των ενόπλων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, θα επιτραπεί εάν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων γίνει αποδεκτό ν' αποχωρήσουν από τα δύο χωριά. Οι ένοπλοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, μέχρι να γίνει η απομάκρυνση των ανθρώπων από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή