Σιβηρία: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας

Σιβηρία: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροσκάφος IL-18 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή της βορειοανατολικής Σιβηρίας, όπως μεταδίδει το υπουργείο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 39 άτομα εκ των οποίων οι 32 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι 16 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της πόλης Τικσί, στη Σιβηρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το αεροσκάφος, επιβεβαίωσε ότι σε αυτό επέβαιναν 32 επιβάτες κι επτά μέλη πληρώματος, ενώ το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από αεροδρόμιο της αναφερόμενης πόλης.

Ομάδα ειδικών στη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων φτάνει στην περιοχή που έγινε η αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα στοιχεία το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ επικρατούσαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαιτίας του ψύχους. Τοπικοί αξιωματούχοι στη Γιακουτία ανέφεραν ως πιθανό αίτιο του ατυχήματος τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή