ΚΟΣΜΟΣ

Σιβηρία: Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας

siviria-anagkastiki-prosgeiosi-gia-aeroskafos-toy-rosikoy-ypoyrgeioy-amynas-2166364

Αεροσκάφος IL-18 του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έκανε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή της βορειοανατολικής Σιβηρίας, όπως μεταδίδει το υπουργείο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 39 άτομα εκ των οποίων οι 32 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι 16 εξ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της πόλης Τικσί, στη Σιβηρία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το αεροσκάφος, επιβεβαίωσε ότι σε αυτό επέβαιναν 32 επιβάτες κι επτά μέλη πληρώματος, ενώ το αεροσκάφος πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από αεροδρόμιο της αναφερόμενης πόλης.

Ομάδα ειδικών στη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων φτάνει στην περιοχή που έγινε η αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

Σύμφωνα πάντως με τα διαθέσιμα στοιχεία το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ επικρατούσαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες εξαιτίας του ψύχους. Τοπικοί αξιωματούχοι στη Γιακουτία ανέφεραν ως πιθανό αίτιο του ατυχήματος τους πολύ ισχυρούς ανέμους.