Μοσκοβισί: «Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σχέση σταθερότητας και συνεργασίας με τον Πούτιν»

Μοσκοβισί: «Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σχέση σταθερότητας και συνεργασίας με τον Πούτιν»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία είναι ένας εταίρος «που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», αλλά είναι επίσης εν μέρει υπεύθυνη για την τραγωδία στη Συρία, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

«Χρειάζεται να οικοδομήσουμε μια σχέση σταθερότητας και συνεργασίας με τον κ. (Βλαντίμιρ) Πούτιν», ανέφερε, στις δηλώσεις του που έγιναν μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα χθες σε μια επίθεση που προφανώς συνδέεται με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ο Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης πρέπει να διαπραγματευθούν με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στη διαμάχη, συμπεριλαμβανομένου και του συριακού καθεστώτος. Πρόσθεσε ότι για την ΕΕ, η συριακή κυβέρνηση δεν αποτελεί μέρος της λύσης». «Το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για τις αβάσταχτες εικόνες από το Χαλέπι», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζήτησε την εκκένωση του Ανατολικού Χαλεπίου. Πρόσθεσε ότι οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας «δεν είναι η πρώτη αντίδραση» και ότι υπάρχει ανάγκη για πολιτικά μέτρα.

Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να ενισχυθούν, δήλωσε ο Μοσκοβισί, στον απόηχο της επίθεσης με φορτηγό χθες σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Αντίθετα, χαρακτήρισε «άχρηστη» και δαπανηρή την επαναφορά των εθνικών συνόρων εντός της ΕΕ. Ο Επίτροπος δήλωσε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων θα μπορούσαν να συμβάλουν στον εντοπισμό των τρομοκρατών.

Ο Μοσκοβισί αναφέρθηκε επίσης στην Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κρίθηκε χθες ένοχη από δικαστήριο του Παρισιού για άμελεια, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει στην κεφαλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ την χαρακτήρισε «ειλικρινή» και «καλό άνθρωπο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή