Δεν είχε ισλαμιστικές διασυνδέσεις ο δράστης της επίθεσης στη Ζυρίχη

Δεν είχε ισλαμιστικές διασυνδέσεις ο δράστης της επίθεσης στη Ζυρίχη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 24χρονος Ελβετός χωρίς εμφανείς διασυνδέσεις με τον ισλαμικό εξτρεμισμό ήταν ο δράστης της επίθεσης στο Ισλαμικό Κέντρο της Ζυρίχης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο δράστης φέρεται να έβαλε τέλος στη ζωή του μετά την ένοπλη επίθεση, αν και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα.

Ο νεαρός είχε εισβάλει χθες στο μουσουλμανικό λατρευτικό χώρο, ανοίγοντας πυρ και τραυματίζοντας 3 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Το πτώμα του δράστη εντοπίσθηκε 300 μέτρα από το σημείο της επίθεσης. Οι ελβετικές αρχές έχουν εντοπίσει στοιχεία που υποδεικνύουν ότι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, αλλά δεν είναι γνωστό αν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Ο 24χρονος είχε εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του σε κατάστημα την Παρασκευή. Για το όπλο με το οποίο πραγματοποίησε την επίθεση είχε άδεια, ανέφερε η αστυνομία.

«Ακόμη αναμένουμε να μάθουμε, εάν το άτομο αυτό στόχευε εμάς ή αν ήρθε σε εμάς από σύμπτωση. Όλα είναι ανοικτά», είπε ο Σααντ Σουμπααν του Ιδρύματος της Ισλαμικής Κοινότητας της Ζυρίχης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή