Αναρρωτική άδεια είχε ζητήσει την ημέρα της δολοφονίας του Καρλόφ ο δράστης

Αναρρωτική άδεια είχε ζητήσει την ημέρα της δολοφονίας του Καρλόφ ο δράστης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναρρωτική άδεια είχε ζητήσει την ημέρα της επίθεσης κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, ο 22χρονος Τούρκος αστυνομικός, Μεβλούτ Αλτιντάς, ενώ είχε υποσχεθεί να φέρει χαρτί από γιατρό στους ανωτέρους του, ανέφερε στο Reuters ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας.

Το πρωί της Δευτέρας ο νεαρός είχε τηλεφωνήσει στο τμήμα της Άγκυρας στο οποίο εργαζόταν τα τελευταία δυόμισι χρόνια και είπε ότι δεν αισθανόταν καλά.

Ο Αλτιντάς είχε φύγει από το διαμέρισμα του, το οποίο μοιραζόταν, στη συνοικία Ντεμέτεβλερ στα περίχωρα της Άγκυρας την προηγούμενη μέρα και είχε περάσει τη νύχτα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την γκαλερί, όπου λίγες ώρες αργότερα δολοφόνησε τον Ρώσο πρέσβη.

«Περπάτησε από το ξενοδοχείο στην γκαλερί. Έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα στην είσοδο», είπε ο αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσε να περάσει από την ασφάλεια με το όπλο του.

Πηγή του εκθεσιακού χώρου ανέφερε ότι ο Αλτιντάς είχε παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης την περασμένη Παρασκευή, ημέρες πριν από την επίθεση. «Κατά πάσα πιθανότητα για να εξετάσει το χώρο», σχολίασε η ίδια πηγή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή