Ιαπωνικά πανδοχεία για βιβλιοφάγους

Ιαπωνικά πανδοχεία για βιβλιοφάγους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟΚΙΟ. Αν θεωρείτε τον εαυτό σας αληθινό βιβλιόφιλο, τότε τα μικρά πανδοχεία Book and Bed στην Ιαπωνία προσφέρουν την καλύτερη επιλογή διαμονής.

Κάθε πανδοχείο της αλυσίδας είναι εξοπλισμένο με περισσότερα από 5.000 βιβλία για ανάγνωση από τους πελάτες, αλλά και από επισκέπτες, που αποφασίζουν να περάσουν εκεί μερικές ώρες της ημέρας τους. Οταν οι πελάτες αποφασίσουν ότι ήλθε η ώρα για ύπνο, θα μπορούν να απολαύσουν μια ήσυχη νύχτα σε ειδικά διαμορφωμένα κρεβάτια, ανάμεσα στα ράφια βιβλίων του ιδιότυπου ξενοδοχείου.

Το Book and Bed διαθέτει μέχρι στιγμής δύο παραρτήματα: στο Τόκιο και στην ιστορική αυτοκρατορική πρωτεύουσα Κιότο. Κάθε πανδοχείο έχει την ικανότητα να φιλοξενήσει 20 πελάτες στα δωμάτια-βιβλιοστάσια, οι οποίοι θα πρέπει να μοιραστούν λουτρό και τουαλέτα.

Οι ιδιοκτήτες του ιδιότυπου πανδοχείου παραδέχονται ότι δεν προσφέρουν πολυτελείς ενδιαιτήσεις. «Εδώ δεν θα βρείτε αναπαυτικά στρώματα, παχουλά μαξιλάρια με φτερό χήνας και ζεστά παπλώματα», αναφέρει με αφοπλιστική ειλικρίνεια η λιτή ιστοσελίδα τους.

«Προσφέρουμε, όμως, μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης, την οποία όλοι μπορούν να μοιραστούν», αναφέρει η διαφήμιση του πανδοχείου.

Ενα απλό «δωμάτιο» ανάμεσα στα βιβλία κοστίζει μόλις 38 ευρώ, τιμή αδιανόητα χαμηλή για τις πανάκριβες ιαπωνικές πόλεις.

Τα πανδοχεία προσφέρουν επίσης κρεβάτια μεγαλύτερου μεγέθους για τους Δυτικούς πελάτες τους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή