Σκληρή κριτική από Ουάσιγκτον προς Αγκυρα

Σκληρή κριτική από Ουάσιγκτον προς Αγκυρα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική πλευρά δεν πρόκειται να δείξει περισσότερη ανοχή για τις ανυπόστατες κατηγορίες της τουρκικής πλευράς. Η Αγκυρα πρέπει να τερματίσει την κριτική που ασκεί στην Ουάσιγκτον για το Ζήτημα του Γκιουλέν και την  οποία δεν υποστηρίζει με τεκμήρια. Οι ΗΠΑ και το Κίνημα Γκιουλέν δεν φέρουν σχέση με την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Αγκυρα.

Τα παραπάνω αυστηρά μηνύματα μεταφέρθηκαν πριν από λίγες ώρες από τον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε νέο ανακοινωθέν του, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξωτερικεύει την καχυποψία και τον προβληματισμό της Ουάσιγκτον σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς. Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι ο κ. Κέρι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογο του τις ανησυχίες της κυβέρνησης του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Duvar, η αμερικανική πλευρά απαγορεύει σε αυστηρό τόνο στην τουρκική πλευρά την κάθε είδους νύξη στην υποτιθέμενη εμπλοκή της Ουάσιγκτον στην δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάνει χαρακτηριστικά λόγο για «αστείους ισχυρισμούς» της Τουρκίας και τονίζει ότι τις αλήθειες για την δολοφονία του Ρώσου διπλωμάτη θα φέρει στο προσκήνιο η δικαστική έρευνα.

Η τουρκική πλευρά, η οποία προηγουμένως άφηνε υπονοούμενα για την εμπλοκή του Κινήματος Γκιουλέν που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ στην νέα υπόθεση, τώρα επιλέγει να αποσιωπήσει την αυστηρή κριτική της αμερικανικής πλευράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή