ΚΟΣΜΟΣ

Χάκαραν λογαριασμό Twitter του Netflix

chakaran-logariasmo-twitter-toy-netflix-2166922

Ενας από τους λογαριασμούς της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρείας Netflix στο Twitter δέχθηκε την επίθεση μιας ομάδας χάκερ την Τετάρτη, υπό την ονομασία «OurMine».

Η εισβολή των χάκερ είχε ως αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος λογαριασμός του Netflix (@netflix. http://bit.ly/2if9tBe) να κοινοποιήσει διάφορα σχόλια με υβριστικό και κοροϊδευτικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. «Η παγκόσμια ασφάλεια είναι σκατά. Είμαστε εδώ για να το αποδείξουμε :)», ανέφερε ενδεικτικά μία από τις κοινοποιήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων διαγράφηκαν σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Παρότι η άμεση επικοινωνία με την εταιρεία για τον σχολιασμό του περιστατικού δεν ήταν δυνατή, ο αναγνωρισμένος λογαριασμός στο Twitter της υποστήριξης πελατών της εταιρείας σχολίασε με κοινοποίησή του πως «έχουμε επίγνωση για την κατάσταση και εργαζόμαστε για την επίλυσή της».

Η ομάδα χάκερ «OurMine» είναι γνωστή για τις κυβερνοεπιθέσεις της σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημαινόντων προσώπων, όπως ενδεικτικά ο λογαριασμός του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, του ιδρυτή του Facebook και δισεκατομμυριούχου Μαρκ Ζούκερμπεργκ και εξειδικευμένων μέσων ενημέρωσης όπως το Forbes και το TechCrunch.