Καμπούλ: 8 νεκροί σε βομβιστική επίθεση Ταλιμπάν σε σπίτι βουλευτή

Καμπούλ: 8 νεκροί σε βομβιστική επίθεση Ταλιμπάν σε σπίτι βουλευτή

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας Ταλιμπάν στο σπίτι Αφγανού βουλευτή στην Καμπούλ. Η αστυνομία εξουδετέρωσε με τα πυρά της τους δράστες, μετά από δεκάωρη πολιορκία του σπιτιού.

Ο βουλευτής κ. Μιρ Γουάλι επεβίωσε της επίθεσης με τραύματα, αλλά δύο από τους εγγονούς του και οι σωματοφύλακές τους ήταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης της Τετάρτης.

Οι Ταλιμπάν σε δήλωσή τους είπαν πως οι βομβιστές έκαναν έφοδο στο σπίτι για να διακόψουν «μια σημαντική συνάντηση αξιωματούχων» που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της διαρκούς χειροτέρευσης της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας.

«Ο πρόεδρος Γκάνι καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Μιρ Γουάλι, κατά την οποία σκτώθηκαν δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας αριθμός σωματοφυλάκων και ο γιος ενός ακόμα βουλευτή από το Ουρουζγκάν. Χαρακτήρισε την επίθεση ένα ασυγχώρητο έγκλημα. Μια επίθεση στην οικία των προσώπων αυτών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμία θρησκεία και είναι ενάντια στις ισλαμικές αξίες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή