ΚΟΣΜΟΣ

Γκρίνια στο ΑΚΡ για το νέο Σύνταγμα

gkrinia-sto-akr-gia-to-neo-syntagma-2166977

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη κάνει αισθητή την παρουσία της τις τελευταίες ημέρες στο τουρκικό πολιτικό προσκήνιο. Βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εκφράζουν προβληματισμό για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το νέο σύνταγμα της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, βουλευτές και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διαφωνούν με διάφορα άρθρα της πρότασης της κυβέρνησης για το νέο σύνταγμα. Οι βουλευτές του ΑΚΡ ζητούν διαβεβαιώσεις για την διατήρηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών και την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Τουρκία. Επίσης, εκφράζουν ενστάσεις και σε ότι αφορά την νέα διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και των βουλευτών.

Η γκρίνια και ο προβληματισμός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ απασχολεί πλέον την κυβέρνηση του Μπιν Αλί Γιλντιρίμ. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πριν από λίγες ώρες προέβη σε μια σημαντική δήλωση. Ο κ. Γιλντιρίμ ανακοινώνει ότι η κυβέρνηση του θα καταβάλλει και άλλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβληματισμών των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης σχετικά με την συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Γιλντιρίμ, στα πλαίσια των δηλώσεων του, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της τροποποίησης κάποιων άρθρων του νέου συντάγματος.